Kategorier
Uncategorized

HBTQ-media: Jonathans samlingslista

Ett stort intresse för mig är media av olika slag, musik, film och böcker som innehåller berättelser vars karaktärer inte behöver vara heterosexuella utan där berättelser som rymmer även homo- eller bisexuella, transpersoner eller queera inslag.

För mig är detta berättelser som jag ofta kan spegla mig som homosexuell mycket mer i än vad jag kan i media som inte rymmer dessa perspektiv. Vi har också sett en utveckling under de senaste åren där allt mer media som berör dessa perspektiv på ett oproblematiskt sätt kommit. Med detta menar jag att det går att berätta berättelser om personer vars liv berör dessa perspektiv utan att låta perspektivet vara centralt, till exempel att en homosexuell man kan få vara homosexuell utan att hela hans liv kretsar kring hur hemskt det är. Helt ovanliga berättelser om helt vanliga bögar helt enkelt.

Eftersom jag vet att det kan vara svårt att hitta dessa böcker har jag bestämt mig för att i ett inlägg på denna blogg samla olika typer av media jag hittat tillsammans med en kort notis om vad det är för media. Jag lägger ingen värdering i denna lista utan samlar här helt enkelt saker med HBTQ+-koppling.

Listan är under uppbyggnad och kommer byggas ut kontinuerligt.

Om jag har glömt något som du tycker är självklart (vilket jag säker har gjort) är du mer än välkommen att skicka ett mail till mig så lägger jag till den.

Böcker

Casey McQuiston, Red White and Royal Blue, 2019.

Filmer

Love, Simon, 2018.

Call Me by Your Name, 2017.

TV-serier

2gether the series, 2020

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *